REIKI

Terapie REIKIREIKI este o tehnică energetică japoneză, o cale spirituală, care ajută la dezvoltarea personalității și la echilibrarea în planul fizic, emoțional, spiritual al individului prin canalizarea Energiei Universale Vitale. 

Expresia Reiki este o combinație a doua kanji (silabe):

 • REI = divin, vital, cosmic, universal, dumnezeiesc, spiritual, sfânt;
 • KI = energie, forța, forța vitală omniprezentă.

REIKI  împuternicește  înțelepciunea și abilitățile naturale ale corpului de a se vindeca și echilibra el însuși.

În jurul nostru se află obiecte, plante, animale, ființe umane, totul este materie, materia este energie și informație organizată după un algoritm stabilit.

În fizica cuantică, la fel ca și în științele ezoterice, energia este recunoscută drept natura fundamentală a existenței.

Corpul omenesc, gândurile și emoțiile sunt toate compuse din energie care oscilează la diferite frecvențe (vibrații).

Vibrația pe care o emiteți este frecvența personală energetică. Este energia care înconjoară și penetrează fiecare celulă a corpului dvs.

Noi suntem mai mult decât corpul fizic, noi suntem de fapt Ființe multidimensionale, energetice, spirituale care au o experiență umană, fizică.

Cu cât este vibrația mai înaltă cu atât mai multa Lumină emitem, particulele de Lumină din noi vibrează mult mai repede și cu atât suntem mai puternici conectați cu sufletul nostru și cu Universul.

Reiki nu are interdicții sau condiții, poate accepta orice mod de a vedea lumea, poate fi practicat de către oricine indiferent de sex, religie, statut social sau nivel de pregătire profesionala. Reiki este o tehnică simplă, care se învață și se practică ușor. Poate fi aplicată în paralel cu alte tehnici și cu menținerea tratamentului medical.

Reiki este substratul sau natura fundamentală a oricărui lucru și prin acordajele Reiki începem să refacem legătura directă pe care am avut-o dintotdeauna cu toata energia existentă.

Reiki funcționează doar prin simpla intenție de a administra energia si ea începe să fie atrasă.

Reiki transcede timpul și spațiul. Transmiterea energiei la distanță se face prin puterea gândului oriunde în spațiu și timp.

Reiki nu este o religie dar vorbește despre baza tuturor religiilor străvechi, adică despre Iubirea Necondiționată. Ne ajută să respectăm și să iubim propria noastră persoană. Ne ajută să învingem prăpastia pe care am creat-o între noi și anturajul nostru (în cazul în care ea există) și restabilește armonia. Reiki nu are dogme, legi, interdicții sau condiții, poate exista liber și poate accepta orice mod de a vedea lumea și orice altă învățătură. Reiki se poate practica în paralel cu alte tehnici manuale și energizările se efectuează cu menținerea tratamentului medical.

Este una dintre cele mai frumoase și cele mai clare căi de autocunoaștere.

Sistemul "chakre  -  nadis-uri" este un tipar de curgere a energiei forței vitale (Reiki) universale prin organism. Aceste chakre sunt niște vortex-uri non-fizice de energie care transmută forța vitală în forme folosibile pentru funcționarea trupului și minții.

Chakrele sunt conectate între ele și cu trupul fizic și prin nadis-uri (fire energetice prin care circulă energia)

Cele șapte chakre majore sunt amplasate paralel cu coloana vertebrală pornind din zona coccisului și până în creștetul capului; ele corespund glandelor endocrine și celor șase plexuri nervoase majore ale trupului.

Dincolo de trupul fizic se extind multiple trupuri subtile (corpuri energetice) prin care energia vitală curge din Univers în ființa fizică.

Aceste câmpuri de energie se interferează unele cu altele și cu trupul fizic, obținându-se astfel un puternic efect asupra stării de sănătate fizică, mentală și emoțională.

Deși nu sunt compuse din materie, corpurile energetice pot fi percepute prin atingere și adeseori sunt constatate de către studenții Reiki prin anumite senzații în palme.

Toate stările de boala sunt dezechilibre ale câmpurilor energetice, iar Reiki abordează și rezolvă aceste dezechilibre.

Toată lumea se naște cu capacitatea de vindecare și autovindecare, însă din varii motive aceasta se pierde în perioada primei copilării rămânând într-o stare de adormire, ascunsa undeva în adâncul ființei.

Un Maestru Reiki are calitatea de a trezi aceasta capacitate și de a o scoate la suprafață printr-un act sacru de inițiere.

Îmbrățișând aceste principii, înțelepciunea, compasiunea și forța lor ne pot ghida nu numai când folosim Reiki ci și în toate aspectele vieții zilnice. 

Principiile Reiki sunt înțelepciune pură, transmițând o energie specială.

Dacă permitem ca Reiki să ne atingă viețile, atunci vom începe ascensiunea spre sănătate, bunăstare și spiritualitate.

Ce poate face Reiki pentru mine?

 • Reiki îi ajută pe oameni să-și mențină sau să-și regăsească sănătatea; să-și clarifice ideile și să-și dezvolte mintea; să fie optimiști și să-și facă planuri de viitor. Îi ajută să cunoască realitatea în mod obiectiv și să fie realiști în aspirațiile lor; îi ajută să își dezvolte latura spirituală și chiar ascensiunea spirituală.
 • Reiki acționează strict individual, niciodată nu-i face pe oameni să semene unul cu altul. Fiecare va fi el însuși, dar va fi în cea mai buna formă fizică, mentală, emoțională, cu cea mai bună memorie și cu legăturile spirituale optime care să-i permită să se dezvolte în interesul său propriu.

Aplicarea celor 5 principii Reiki  împreună cu tratamentul zilnic ne dezvoltă capacitatea de vindecare, înțelepciunea, compasiunea și forța interioară:

Începând de azi
Trăiesc fără teamă
Trăiesc fără îngrijorare
Trăiesc, iubesc și respect toată creația divină
Trăiesc și muncesc onest
Dimineața și seara pun mâinile în rugăciune
Și mulțumesc pentru toate binecuvântările mele.

Iată mai jos prezentate succint câteva din efectele și beneficiile Reiki:

 • ajută corpul în procesul de vindecare; 
 • elimină durerea;
 • reduce stresul, anxietatea, frustrarea;
 • echilibrează glandele și organele;
 • oferă echilibru mental și emoțional;
 • echilibrează sistemul nervos;
 • echilibrează energiile organismului;
 • detoxifică și curăță corpul (purifică)
 • curată și elimină blocajele energetice;
 • accelerează procesele de vindecare prin stimularea sistemului imunitar;
 • dezvoltă compasiunea și respectul pentru viața- aduce bucurie, pace interioară, echilibru;
 • crește intuiția, creativitatea, gândirea clară;
 • aduce exact ce este necesar în viața practicantului;
 • nu are efecte dăunătoare sau nocive; 
 • nu creează dependență ;
 • realizarea scopurilor;
 • tratarea tuturor formelor de viață (oameni, animale, plante);
 • asocierea cu alte modalități de tratament cum ar fi: homeopatia, fitoterapia, cristaloterapia, meloterapia, aromoterapia, hidroterapia, sacroterapia, masajul;
 • tratamentul total, complet și complex al corpurilor energetice - fizic, emoțional, mental și spiritual;
 • completarea tuturor tratamentelor medicale alopate;
 • tratarea obiceiurilor dăunătoare și a dependențelor;
 • tratarea cauzei unei afecțiuni și nu doar al simptomelor acesteia; 
 • modelarea personalității și a caracterului etc.

Note importante:

1) Terapia Reiki este recunoscută în România ca practică de medicină complementară prin Legea nr. 118/2007. Reiki lucrează complementar cu alte forme de tratament medical sau psihologic.

2) Metoda este recunoscută de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și este utilizată în multe spitale din America. În Statele Unite ale Americii, terapia Reiki a fost adoptată de un număr tot mai mare de instituții de îngrijire medicală. Centrul de Cercetare Reiki din Statele Unite ale Americii (The Center for Reiki Research Including Reiki in Hospitals) organizează studii științifice cu privire la eficiența terapiei Reiki pentru diverse afecțiuni, cu rezultate pozitive dovedite.

3) Reiki nu înlocuiește consultul medical de specialitate și tratamentul medical alopat.

Realizare site web: HASS Web Design