Johrei

Johrei este o terapie japoneză care a fost dezvoltată la începutul secolului XX de către maestrul spiritual Mokichi Okada, fondatorul Bisericii Mântuirii Lumii. Este un sistem de vindecare spirituală care ajută la eliminarea toxinelor din corp prin aplicarea Energiei Divine. Un tratament poate dura între 10-30 minute, dar dacă este necesar acesta poate fi prelungit.

Energia Universală sau Lumina Divină, atunci când este concentrată asupra corpului spiritual al unui individ, înlătură nori sau energie negativă de la nivelul acestuia, și mărește vibrația spirituală, ducând astfel la reacții la nivel de corp spiritual, mental și fizic. Când norii sunt alungați, spiritul este înălțat și natura divină se dezvăluie tot mai mult, oferind cadrul de manifestare pentru calitățile spirituale ale individului. Mintea se concentrează mai corect, fiind eliberată de confuzii. Totodată, toxinele din corpul fizic se dizolvă și sunt eliberate mai intens. Durerea și disconfortul pe care le percepe individul sunt o parte a procesului de purificare, iar Johrei accelerează acest proces, scurtându-i durata.

Câteva din Învățăturile Johrei

“O persoană a cărui gânduri, cuvinte, acțiuni sunt întotdeauna pure, întotdeauna frumoase, poate fi sigur considerată ca una ce locuiește în Paradis.”

“Johrei năzuiește să ridice individual la o stare iluminată a conștiinței. Lumina invizibilă a lui Dumnezeu, concentrate prin Johrei, atinge interiorul sufletului și îl transformă, chiar și atunci când este primită cu o atitudine sceptică.”

“Atunci când conducem Johrei, nu oferim doar un tratament pentru cei ce sunt bolnavi, iar intenția principală nu este de a vindeca boala în sine. Singurul act pe care îl facem este să transmitem Lumina Divină care va purifica corpul spiritual al celui ce primește energia și îl va curăța de nori săi spirituali.
Odată ce corpul spiritual este purificat, boala se vindecă ca o consecință naturală a acestui fapt.”

“Strădania de a-i face pe alții fericiți este o cerință absolută pentru a atinge propria noastră fericire. Oricum există foarte mulți oameni în această lume care cred că obținerea fericirii doar pentru ei înșiși este primordial fără a se gândi niciun moment la fericirea celorlalți. Aceasta este o atitudine lipsită de inteligență pentru că încercând să luăm fructele fericirii plantăm semințele nefericirii.”

“Este important să realizăm că ceea ce noi numim boală reprezintă procesul naturii de a restabili echilibrul ritmului pe care noi în numim sănătate și acesta este asociat cu eliminarea norilor din corpul spiritual. Disconfortul sau experiența bolii este o indicație neplăcută a eliminării natural a acestor otrăvuri.”

Ce se întâmplă în cursul unei sesiuni de Johrei

În timpul sesiunii de Johrei sunteți invitat să stați relaxat cu fața îndreptată spre practician (care va sta cu spatele la Manuscrisele Luminii). Terapeutul își va împreuna mâinile și va spune o scurtă rugăciune care să servească binelui dumneavoastră superior.

Puteți să fiți rugat să spuneți împreună cu practicianul o rugăciune în liniște, la propria dumneavoastră alegere, pentru a vă deschide energiei universale pentru purificarea spiritului, minții, corpului. Nu trebuie să vă gândiți la nimic atunci când primiți Johrei, dar este util să mențineți o minte liniștită. Mulți dintre cei ce primesc Johrei pot închide ochii pentru a-și păstra mintea liniștită. În general Johrei se efectuează în tăcere. Fără să vă atingă, practicianul va ridica o mână și vă direcționa energia în spatele frunții, la nivelul capului, gâtului, pieptului, abdomenului pentru 5-10 minute. O să fiți rugat să vă întoarceți în direcția opusă pentru alte 15 minute. Energia va fi transmisă spre spatele capului, umerilor, rinichilor și câtorva puncta de-a lungul coloanei vertebrale. Acestea se numesc puncta vitale Johrei. Puteți simți căldură, înțepături sau diverse alte senzații – pace, liniște, serenitate, împăcare, armonie în tot acest timp. Apoi o să fiți rugat să vă întoarceți din nou cu fața spre practician spre a încheia sesiunea.


Note importante:

1) Terapia Reiki este recunoscută în România ca practică de medicină complementară prin Legea nr. 118/2007. Reiki lucrează complementar cu alte forme de tratament medical sau psihologic.

2) Metoda este recunoscută de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și este utilizată în multe spitale din America. În Statele Unite ale Americii, terapia Reiki a fost adoptată de un număr tot mai mare de instituții de îngrijire medicală. Centrul de Cercetare Reiki din Statele Unite ale Americii (The Center for Reiki Research Including Reiki in Hospitals) organizează studii științifice cu privire la eficiența terapiei Reiki pentru diverse afecțiuni, cu rezultate pozitive dovedite.

3) Reiki nu înlocuiește consultul medical de specialitate și tratamentul medical alopat.

Realizare site web: HASS Web Design